Požehnání pro dílo

Ve středu 25. 1. 2012 byla na svátek Obrácení svatého Pavla spuštěna nová verze portálu pastorace.cz. Po poledni novému projektu požehnal ředitel Pastoračního střediska a biskupský vikář pro pastoraci Ing. Mgr. Michal Němeček. V žehnací modlitbě Bohu odevzdal celý tento projekt, jeho směřování a působení, dále vyprošoval požehnání pro všechny uživatele, návštěvníky, ale i tvůrce a dobrodince projektu.

Co je nového

Předchozí verze webu pastorace.cz fungovala již od roku 2000. Nový web přináší uživatelům větší přehlednost, živější grafiku a několik praktických novinek.  Na první pohled je patrná změna v rozložení stránek. Přibylo nové horní menu tvořené jednotlivými sekcemi katalogu. Novinkou je rejstřík autorů, díky kterému můžete snadno vyhledávat texty dle autora. Další novinkou je systém štítků (klíčových slov ve věcném rejstříku), který slouží k lepšímu propojení textů s podobným tématem napříč celým webem a jeho rubrikami. Nově je pod každým článkem umístěn odkaz pro odeslání článku někomu blízkému e-mailem a možnost článek odeslat na sociální síť. V pravém sloupci nahoře najdete blok s aktualitami, na levé straně se zobrazují 3 nejčtenější články za 30 dní a za 100 dní. Web dále na titulní straně nahoře nabízí komentář k aktuálnímu liturgickému čtení a v pravém menu se nově zobrazuje denní krátký citát.

Neustálý rozvoj

Současná podoba Pastorace.cz je jen dalším krokem na cestě vývoje webu. Jeho příprava zabrala 2 roky práce při plném provozu. Tak, jako tomu bylo doposud, prakticky neustále se pracuje na nových vylepšeních. Více se o webu dozvíte v rubrikách O webu a Servis

Provoz a podpora

Web provozuje Arcibiskupství pražské Pastorační středisko. Na tvorbě obsahu webu se kromě redakce podílí i skupina dobrovolníků. Web svou modlitbou podporuje i několik klášterů a komunit. Na finančním zajištění se kromě Arcibiskupství pražského podílí i soukromí dárci...

 

Doufáme, že se vám nová Pastorace.cz bude líbit, a že vám bude i nadále užitečná. Přechod na nový systém je ale poměrně komplikovanou záležitostí, proto prosíme o trpělivost, pokud se vyskytnou nějaké chyby a výpadky našich služeb. Děkujeme za pochopení a přejeme Vám vše dobré +!.

Ignác Mucha
Za redakci pastoračních internetových projektů

 

 

 

2000 - 2012